Over Froekus

11256550_811234705619559_6039127721092084691_n

Voorstellen: Mijn naam is Froukje Laan. Familie en vrienden noemen mij vaak ‘Froekus’. Vandaar de naam van de site. Ik maak tassen, kleding en woonartikelen van gebruikt materiaal. Wij wonen sinds 2014 in Meppel, net in Drenthe.

Hoe is het toch gekomen? Enkele jaren geleden ben ik begonnen van gebruikt textiel nieuwe producten te maken. In het begin maakte ik vooral tassen. Veel daarvan is al verkocht. Er zijn er nog enkele op voorraad.
Ik probeer in elk product iets tweedehands te gebruiken. Sommige stoffen hebben dan ook ‘gebruikssporen’. Ik gebruik van alles: dekens, gordijnen, lakens en slopen. De handvaten/schouderbanden zijn bijna altijd van nieuw materiaal. Er zijn nog een paar tassen, je kunt deze vinden onder het kopje ‘wonen’. 

De portretjes zijn ook erg in trek. Aan de hand van foto’s en jouw informatie borduur ik je gezin en huisdieren wanneer je dat wilt.

In opdracht. Ik maak niet veel voorraad meer. De klant wil het vaak dan net anders. Het is fijner om in opdracht te maken. Helemaal naar de wens van de klant. Al brainstormend komen we tot een opdracht. Bijvoorbeeld van een deken die je in je bezit hebt en waar je misschien zelf nog onder geslapen hebt. Of een herinneringsdeken van kleding van een dierbare wanneer deze overleden is. Ik nodig je uit contact met me op te nemen om hierover te overleggen. Je kunt me ook vinden op Facebook of Instagram onder froekus.

Lessen. Inmiddels geef ik aan verschillende groepen naailes. 1 x per twee weken. Wil je hier meer informatie over, mail me gerust. Ook biedt ik het hele jaar workshops aan over verschillende technieken. En elke donderdag is er een breicafé. Je leest het ik verveel me geen minuut!

Alles wat je hier vindt is handgemaakt en uniek! Wil je een product kopen, klik op contact en mail me. Is iets al verkocht en wil je iets vergelijkbaars, mail me gerust. Lees ook de topics over het breicafé, naailessen en de workshops!
Veel kijk en leesplezier!

Froukje