Over Froekus

11256550_811234705619559_6039127721092084691_n

Mijn naam is Froukje Laan. Familie en vrienden noemen mij vaak ‘Froekus’. Vandaar de naam van de site. Ik maak tassen, kleding en woonartikelen van gebruikt materiaal. Wij wonen sinds 2014 in Meppel, net in Drenthe.

Enkele jaren geleden ben ik begonnen van gebruikt textiel nieuwe producten te maken. In het begin maakte ik vooral tassen. Veel daarvan is al verkocht. Er zijn er nog enkele op voorraad.
Inspiratie vind ik overal, in Staphorst (we hebben 25 jaar in Rouveen gewoond, een buurdorp van Staphorst), via internet, foto’s, kringloopwinkels enz.
Ik probeer in elk product iets tweedehands te gebruiken. Sommige stoffen hebben dan ook ‘gebruikssporen’. Ik gebruik van alles: dekens, gordijnen, lakens en slopen. De handvaten/schouderbanden zijn bijna altijd van nieuw materiaal. Er zijn nog een paar tassen, je kunt deze vinden onder het kopje ‘wonen’.

Materiaal vind ik in kringloopwinkels of op marktplaats. Bij elk product staat vermeld waar ik het materiaal gevonden heb of wat ik er bijzonder aan vind.

Ook is het mogelijk dat ik iets voor je maak op bestelling; bijvoorbeeld van een deken die je in je bezit hebt en waar je misschien zelf nog onder geslapen hebt. Of een herinneringsdeken van kleding van een dierbare. Ik nodig je uit contact met me op te nemen om hierover te overleggen. Je kunt me ook vinden op Facebook of Instagram onder froekus.

Alles wat je hier vindt is handgemaakt en uniek! Wil je een product kopen, klik op contact en mail me. Is iets al verkocht en wil je iets vergelijkbaars, mail me gerust. Lees ook de topics over het breicafé, naailessen en de workshops!
Veel kijk en leesplezier!

Froukje

Meer